Bine ați venit la Biblioteca de literatură!

Bibliotecii digitale de literatură i-au fost puse bazele în 2018 odată cu proiectul „Biblioteca de literatură arădeană de azi”.

Proiectul „Biblioteca de literatură arădeană de azi”, inițiat, coordonat și implementat de Biblioteca Județeană “Alexandru D. Xenopol” Arad și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, a fost dedicat scriitorilor și cititorilor și a avut ca scop punerea în valoare a autorilor de literatură contemporană din Arad, prin promovarea acestora în mediul online. În atingerea acestui scop, proiectul a dezvoltat următoarele servicii online:

  • Baza de date online cu autorii și operele literare arădene (accesibilă la adresa https://digital.bibliotecaarad.ro/s/literatura-aradeana) unde publicul poate regăsi informații biografice și bibliografice, inclusiv legături web de unde pot accesa, împrumuta sau achiziționa lucrările literare arădene contemporane.
  • Serviciul și platforma de auto-publicare în mediul online adresat autorilor (accesibil gratuit la adresa https://autopublicare.bibliotecaarad.ro) prin intermediul căruia autorii pot tehnoredacta, exporta în format PDF sau EPUB și apoi publica lucrări literare pe aplicația web de ebook-uri.
  • Aplicație web de ebook-uri (accesibilă la adresa https://ebook.bibliotecaarad.ro) care stochează și gestionează cărțile electronice realizate prin intermediul platformei de auto-publicare și afișază cărțile electronice în web browser sau pe dispozitivele ebook reader.

De asemenea, în cadrul proiectului a fost organizată seria de întâlniri autor-public în care au fost invitați să se prezinte și să dialogheze cu publicul local 16 autori arădeni a căror lucrări literare pot fi citite online prin intermediul aplicației web de ebook-uri.
Durata proiectului: aprilie - octombrie 2018.
Toate produsele, serviciile și evenimentele realizate în acest proiect sunt oferite cu titlu gratuit și acces liber.

Pagina oficială: https://bibliotecaarad.ro/literatura-aradeana

Facebook: https://www.facebook.com/BibliotecaLiteraraAradeana/

Ultimile înregistrări

Sertar/Fiók

https://digital.bibliotecaarad.ro/s/literatura/item/147997

Cercuri pe apă

https://digital.bibliotecaarad.ro/s/literatura/item/147997

Țipătul bufniței

https://digital.bibliotecaarad.ro/s/literatura/item/147997

Umbrele din alfabet

Ioan Dehelean

Teatru. Proza

Vasile Alecsandri